Restauratie van kerken

Historie

Zo werden we wat we nu zijn
De geschiedenis van Pronk Bouw gaat terug tot circa 1825, waarbij eerst 3 generaties Kamper en daarna De Geus een timmerbedrijf hielden aan de Dorpsstraat 1 te Warmenhuizen. In 1939 nam Cees Pronk dit timmerbedrijf over, inclusief de klanten. Zoals dat toen ging, was het werk vooral in het eigen dorp en net daarbuiten.

In 1968 nam Adri Pronk het bedrijf van zijn vader over en kort daarna bouwde hij een nieuwe werkplaats aan de overkant van de straat. Het bedrijf kreeg vast personeel in dienst. In 1976 werd een metselbedrijf overgenomen, waardoor Pronk een volwaardig en allround bouwbedrijf werd.

In 1982 volgde de oprichting van het leidekkersbedrijf. Mede hierdoor ontstond ook het bouwkundig onderhoud en klein restauratiewerk aan monumenten. Vanaf halverwege de jaren 90 kreeg het bouwkundige restauratiewerk meer en vaste omvang. In 2002 sloot het bedrijf zich aan bij de Vakgroep Restauratie.

De rol die Pronk Bouw zich door de ambachtelijke manier van werken, hoge mate van kennis, ervaring en vakmanschap en de zorg voor detail wist toe te eigenen, leidde begin deze eeuw tot de oprichting van een nieuw zusterbedrijf: Pronk Restauratie.

Verhuizing

In 2003 deed Adri Pronk een stap terug. Zijn oudste zoon Glenn nam het bedrijf over. In 2006 volgde de verhuizing naar het nieuwe onderkomen aan de Machinestraat in Warmenhuizen. In 2010 trad Bert Pronk, jongere broer van Glenn, toe tot de directie. Hij stuurt binnen de groep het bouwbedrijf aan. Jongste broer Chris, ook werkzaam in het bedrijf, is verantwoordelijk voor het leidekersbedrijf. Glenn Pronk is algemeen directeur en combineert dat met het aansturen van Pronk Restauratie.

Vandaag de dag genereren het leidekkers- en restauratiebedrijf ongeveer de helft van de totale omzet van Pronk Bouw.

90b9dae5725ee28f897832da5f225ad4.jpg