Bergen, nieuwbouw woonhuis

De opdracht

Martijn en Lydia kochten in Bergen een gedateerd huis, ongeschikt voor verbouw, maar op een prachtig stuk grond. Wat doe je dan? Als je verliefd bent op de locatie? Zij besloten de woning te laten slopen en op dezelfde locatie een nieuw woonhuis te laten bouwen. Hun wensen waren duidelijk "Een huis in de jaren dertig stijl met het comfort van nu, contact met de tuin en een 'net even meer' uitstraling"dus wij konden aan de slag.

Het proces

Met een strak ontwerp van Sander Douma Architecten, onder kundige projectbegeleiding van Reyer Klepper en uitvoerder Maarten Nanne zijn de timmerlieden Chris Karsten en Thomas Borst begonnen aan het nieuwe project. Volgens de bouwtekeningen bouwde Chris en Thomas  haarden, terrasverwarming, een prachtige gietvloer en een zeer energiezuinige hybride installatie. Ook is er tijdens de bouw rekening gehouden met de wensen van de klant. Er is in de achtergevel ruimte gehouden voor grote ramen die zorgen voor volop contact met de tuin.

Het resultaat

Een resultaat dat er mag wezen. Van het oude en gedateerde huis dat er voor de bouw stond is niets meer te zien. Het huis heeft elegante details, subtiele lijstwerken bij de goten en oversteken en natuursteen in de gevel. De woning is een jaren dertig woning van nu geworden. Goed geïsoleerd, strak afgewerkt, voorzien van haarden, terrasverwarming, een prachtige gietvloer en een zeer energiezuinige hybride installatie. In de achtergevel zorgen ramen van de vloer tot het plafond voor volop contact met de tuin. Elegante details als de prachtige stenen en voegen, subtiel lijstwerk bij de goten en overstekken en natuursteen in de gevel, maken het woonhuis volledig naar wens.